Začátek roku uběhl jako voda a příští týden čeká na všechny zamilované oblíbený svátek sv. Valentýna. Ten se těší popularitě především v zámoří, ale ani u nás v České republice se záplavě srdíček 14. února nevyhnete. Oslavte svátek všech zamilovaných stylově a připravte své drahé polovičce sladké překvapení, vždyť láska prochází žaludkem.
Že nejste příliš zběhlí v pečení? Nevadí, náš recept na čokoládové cupcakes zvládne každý. Důležité je mini dortíčky také stylově nazdobit. K tomu výborně poslouží bonbony Haribo Liebesherzen, červené želatinové bonbony ve tvaru srdíčka. Tak vzhůru do pečení.
Čokoládové cupcakes s kakaovým krémem a srdíčky Haribo
Na těsto (12 kusů cupcakes)
- 185 g hladké mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 30 g holandského kakaa
- 1/2 lžičky soli
- 175 g cukru krupice
- 35 g pravého vanilkového cukru
- 95 g másla
- 200 ml mléka
- 3 vejce
Na ozdobu
- 1 měkký tvaroh
- 1 smetana ke šlehání
- 2 lžíce pravého vanilkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- čokoládové hoblinky
- barevné zdobení
- srdíčka HARIBO Liebesherzen
- Máslo necháme opatrně rozpustit.
- Smícháme všechny suché suroviny a do připravené směsi přidáme mléko, vejce a opatrně přilijeme máslo (nesmí být příliš horké).
- Vše důkladně promícháme ručně nebo pomocí robota a rozpálíme troubu na 170°C.
- Do plechu na muffiny vyskládáme papírové formičky, které do tří čtvrtin naplníme těstem.
- Necháme 12–15 minut péct. Špejlí nebo párátkem píchneme do středu dortíků. Pokud těsto neulpívá, jsou cupcakes hotové a můžeme je nechat vychladnout.
- Do misky vyklopíme tvaroh a vyšleháme jej spolu s vanilkovým cukrem, kakaem a šlehačkou.
- Jakmile je krém hladký, přisypeme hoblinky čokolády.
- Cukrářský sáček naplníme krémem a ozdobíme cupcakes. Zdobička by měla mít kvůli hoblinkám širší konec (stejně dobře poslouží i odstřihnutý rožek pytlíku).
- Na závěr dekorujeme cupcakes barevným zdobením a na vršek krému usadíme srdíčko HARIBO.