Knedlo, vepřo, borůvky ve Vinohradském Parlamentu

Vzpomínáte si na sbírání borůvek, kdy jsme toho více snědli, než dali do hrnečku, a usvědčila nás z toho pořádně ušpiněná pusa? Borůvky k létu prostě patří. Pokud patříte mezi ty, kteří neradi ukrajují ze zásob na zimu, zbystřete. Na pravé borůvkobraní můžete vyrazit do Vinohradského Parlamentu, kde na vás čekají nejen různé druhy borůvkových knedlíků, ale i vepřové žebro s borůvkovou omáčkou.

Borůvky s tvarohem, borůvková buchta, koktejl, omáčka, borůvkové knedlíky. Využití modrých kuliček, které mnoho Čechů chodí v letních měsících sbírat do lesa, je široké. Borůvky nejen úžasně chutnají, ale jsou také velmi zdravé. Přispívají k naší obranyschopnosti, a tak si díky nim můžete zlepšit imunitu před podzimním sychravým počasím.

Sladké knedlíky i pečené maso
Ve Vinohradském Parlamentu pořádají tradiční akci Borůvky a knedlíky, která letos proběhne od 14. do 20. srpna. „Pro naše hosty chystáme několik druhů borůvkových knedlíků, ale o borůvky nepřijdou ani masožravci, kteří se mohou těšit na výtečnou borůvkovou omáčku ke grilovaným žebrům,“ zve na akci šéfkuchař Jan Pípal.
Borůvkové menu nabídne hned čtyři druhy sladkých knedlíků: Kynutý knedlík s borůvkami s teplými borůvkami a medem, portským vínem a vanilkou, tvarohový knedlík s borůvkami se skořicovým máslem a borůvkovým žahourem a praženými mandlemi, odpalovaný knedlík s borůvkami s přepuštěným máslem a tvarohem a smažené vanilkové knedlíky s borůvkami s vanilkou a pekany, podmáslím, lesními borůvkami a pečenou čokoládou. Pokud vás sladké neláká, určitě si pochutnáte na vepřovém grilovaném žebru s borůvkovou BBQ omáčkou s bramborovými knedlíky plněnými lesními houbami.

foto Hynek Hampl