Milujete lanýže? V Bellevue je skutečně umí

Restaurace Bellevue připravuje tradičně na podzim dva lanýžové týdny. V termínu od 20. listopadu do 2. prosince bude možné vyzkoušet pečlivě seskládané chody s touto královskou delikatesou, to vše navíc v kombinaci s vybranými víny.

Lanýž je velmi vzácný druh houby rostoucí pod zemí, zpravidla v blízkosti kořenů některého z listnatých stromů. Vzhledově vás nijak neučaruje, o to více vás dokáže překvapit svojí typickou chutí a vůní. Nejen proto patří k nejdražším potravinám vůbec. Naleziště lanýžů jsou po celém světě, ty nejlepší se ovšem díky vhodnosti půdy nacházejí v Itálii, a konkrétně ty z oblasti Piemonte patří k těm nejlepším. Díky letošní výborné úrodě je budete moct ochutnat i vy v restauraci Bellevue, spolu s víny z téhož regionu.
Šéfkuchař Marek Šáda sestavil vybrané menu obsahující plno harmonických spojení lanýžů s masovými i vegetariánskými pokrmy.

Vychutnat si tak můžete například jednoduchou kombinaci míchaných vajíček a bílých lanýžů. Ty se objeví také v tradičních tajarin těstovinách nebo dozdobí telecí svíčkovou. Naopak černé lanýže lze vyzkoušet ve spojení s hovězím carne cruda či mořským ďasem. Lanýžové menu není ochuzeno ani o dezert, tentokrát v provedení lískooříškového semifreda dochuceného bílým lanýžem.

Chuť jednotlivých lanýžových chodů ještě více podtrhne správné párování s vínem. V Bellevue nebude ani letos chybět ochutnávka z piemontského vinařství Marchesi di Gresy. Ve dnech 20. a 21. listopadu bude navíc přítomen sklepmistr vinařství Jeffrey Chilcott.

Pokud si chcete užít letošní lanýžovou sezónu se skutečnou grácií, vyrazte v období od 20. listopadu do 2. prosince do restaurace Bellevue. Užijte si chuť těch nejlepších lanýžů ve spojení s vybranými víny.

Lanýžové menu 2018 restaurace Bellevue

Amusebouche

Míchaná vejce, bílé lanýže

Carne cruda, topinambur, laudemio olej, černé lanýže

Tajarin těstoviny, bílé lanýže

Mořský ďas, acquerello rizoto, černé lanýže

Telecí svíčková, foiegras, bramborové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže

Lískoořískové semifredo, bílé lanýže




Tagy: