Restaurace V Zátiší si na listopad připravila opět tematické menu. K tomuto měsíci se váže svatomartinská husa. Ta je na talířích restaurace V Zátiší doplněna o další tradiční podzimní suroviny. Vybrané menu si lze navíc vychutnat nejen na svátek svatého Martina, ale po celý měsíc.
Šéfkuchař Igor Chramec ctí českou tradici, a tak v listopadovém menu nesmí chybět pokrm z husy. Těšit se tak můžete na husí variace s terinou z bílého zelí, bramborovou kaší a omáčkou s černým rybízem. Vyplatí se vsadit také na podzimní předkrmy v podobě dýňové polévky, tentokrát v neotřelém podání s mandarinkami a koriandrovým olejem, nebo kachní játra s jablkovým kompotem. Menu by nebylo úplné bez dezertu, vaše hodování můžete zakončit teplým ananasem se semolinovým koláčem a mirabelkovým sorbetem.
Přijďte oslavit chutě podzimu a užít si pravé svatomartinské menu do restaurace V Zátiší.
LISTOPADOVÉ MENU
Kořeněná dýňová polévka, mandarinky, koriandrový olej
Teplá kachní játra FoieGras, jablkový kompot s hrozny, perník
Husí variace, terina z bílého zelí, nastavovaná bramborová kaše, husí omáčka s černým rybízem
Teplý tandoori ananas, semolinový koláč, mirabelkový sorbet