Velikonoční pondělí letos připadá až na 22. dubna. V restauraci Mlýnec si však tento svátek můžete pomocí speciálního menu připomínat po celý měsíc. Velikonoce jsou symbolem jara a probouzení se přírody. Spojeny jsou také s bohatým hodováním. Servírovány jsou pokrmy plné jarních bylinek a pestrých chutí.
Šéfkuchař Marek Šáda se pro dubnové menu nechal inspirovat právě tímto svátkem jara. Jednotlivé chody obsahují tradiční velikonoční suroviny jako jsou vejce, křepelka či jehněčí a doplněny jsou o množství sezónní zeleniny. Jako předkrm zvolil křepelku a uzené vejce se šťovíkem a ředkvičkami. Hlavnímu chodu dominuje jehněčí koleno a bůček se špenátem a cibulkou. Milovníci pokrmů z ryb zase mohou sáhnout po sivenu s celerovým consommé a růžičkovou kapustou. Trochu netradičně si Marek Šáda pohrál s dezertem, kdy na zákazníky čeká máslová zmrzlina s mákem a rumem.
Velikonoční menu
Křepelka a uzené vejce, šťovík, ředkvičky, černý česnek
Siven ze Štampachu, celerové consommé, růžičková kapusta, jablka
Jehněčí koleno a bůček z farmy Rudimov, tarhoňa, špenát, cibulky
Máslová zmrzlina, mák, tuzemák