Máte rádi mušle i asijské chutě? Potom by vám neměla uniknout akce, kterou na polovinu dubna připravila brasserie Bruxx. Těšit se můžete na netradiční spojení belgické a asijské kuchyně, to vše pod dohledem asijských kuchařů z restaurace Sia.
Restaurace Bruxx a Sia ze sítě Together vaří společně. Tentokrát do belgické restaurace zamířili asijští kuchaři ze Sia, aby pro hosty společně připravili kombinaci asijských receptů a belgických slávek. S tímto zajímavým a neotřelým nápadem přišel majitel sítě Together David Petřík, a to na základě jednoho z hesel společnosti „společně v kuchyni“.
A kdo bude jídlo v Bruxxu připravovat? „Jídlo budeme připravovat my,“ říká sous chef Bruxxu Olda Matoušek a pokračuje: „ale nebojte se, chystáme se na stáž ke kolegům se Sia, abychom dodrželi všechny asijské recepty a postupy. Jde nám totiž především o zachycení autentické Asie v kombinaci s belgickou kuchyní. Základem je vzít tradiční asijské jídlo a vhodně ho doplnit právě o slávky, přičemž stěžejní jsou asijské suroviny a neméně důležité technologické postupy.
Těšit se tak můžete na recepty, které znáte z restaurace SIA, tentokrát však obohacené o doménu Bruxxu, kterou jsou čerstvé slávky z Dánska. Podávat se bude recept Pad – thai, běžně servírovaný s krevetami, nebo speciálně upravená malajská laksa. „Asijská kuchyně je lehká a zdravá, poměrně rychle se připravuje a se slávkami vytvoří neobvyklé a zajímavé pokrmy. Tím jsem si jist,“ shrnuje šéfkuchař Jan Pípal.
O tom, jak se kuchařům podaří propojit slávky s tradiční s asijskou chutí, se můžete přesvědčit od 11. do 17 dubna v Bruxxu. Už teď je ale jisté, že do servírovaného menu přidá kuchař Kevin Viet Lam Nguyen především hodně citrónové šťávy a kari.