Francouzský šarm kuchaře Pascala Favre d’Anne oslní restauraci V Zátiší

V červnu bude v restauraci V Zátiší vařit hostující šéfkuchař Pascal Favre d’Anne. Vášnivý Francouz se ve vysoké gastronomii pohybuje již řadu let. V městečku Angers na břehu Loiry si otevřel vlastní restauraci, zároveň je držitelem michelinské hvězdy. Přijďte ochutnat jeho vyhlášené pokrmy do restaurace V Zátiší.

Šéfkuchař Pascal Favre d’Anne nadevše miluje práci se zeleninou a bylinkami. Dle jeho slov nabízí právě tyto suroviny neomezené množství variací, kombinací a způsobů úpravy. Již v roce 2008 získal ocenění Nový talent v prestižním průvodci Gault & Millau právě za přípravu zeleniny.

Kuchařské zkušenosti sbíral po celém světě. Vařil například v Mongolsku, Číně, Vietnamu, Thajsku, Jižní Africe a také pro francouzskou ambasádu v Kolumbii. Domovská kuchyně u něj nakonec zvítězila a ve francouzském Angers si spolu s manželkou otevřel vlastní restauraci La Favre d’Anne. V kuchyni pracuje výhradně s lokální čerstvou zeleninou. Z jednotlivých druhů kombinuje vizuálně i chuťově atraktivní chody, které osloví i zaryté milovníky masa.

O kuchařském umění Pascal Favre d’Anne se můžete přesvědčit na vlastní chuťové buňky. Přijďte ochutnat v termínu od 4. do 7. června do restaurace V Zátiší.

Menu

100 % vegétales

Kachní játra foie gras, okurkové gazpacho, salicornie

”Lakovaná” atlantická treska, mandlové risotto, zelený chřest, beurre blanc

Telecí v krustě, karotkové pyré, citrónový konfit

Comté sýr, sladko-kyselý vinaigrette

Maliny, pistáciová kostka




Tagy: