Na polích již červenají a voní jahody a to znamená, že léto je už konečně tady. Oslavte zahájení jahodové sezóny ve Vinohradském Parlamentu na jahodovém festivalu. V menu budou nejen různé varianty jahodových knedlíků, ale i jahodový dezert či fresh salát.
Foto: Hynek Hampl
Jahody jsou tradičním letním ovocem, které milují děti i dospělí, a to na milion způsobů. Někdo si rád dělá jahodové koktejly, jiný se nemůže nabažit palačinek s jahodami, další zase nedá dopustit na jahodový koláč s drobenkou či jahodovou zmrzlinu. Čím ale nepohrdne snad nikdo, to jsou jahodové knedlíky. A na ty jsou ve Vinohradském Parlamentu machři.
V termínu od 21. do 27. června se tu koná tradiční jahodový festival, který přinese nejrůznější druhy jahodových knedlíků a další laskominy. „Jahodové knedlíky mají v českých domácnostech velkou oblibu, a proto se snažíme na festivalu uvést vždy nějakou novinku nebo přijít s méně známým těstem, které si lidé doma běžně neudělají,“ přibližuje záměr šéfkuchař Jan Pípal a dodává: „Na menu jsme proto zařadili například jahodové knedlíky z makového těsta nebo odpalované jahodové knedlíky doplněné o bezinkovou espumu.“
Foto: Hynek Hampl
Knedlíky, co jahodami doslova přetékají
Menu jahodového festivalu nabídne makové knedlíky s jahodou, strouhaným tvarohem a přepuštěným máslem, odpalované jahodové knedlíky s bezinkovou espumou, jahodovým salátem a meduňkovou drobenkou, tvarohové knedlíky s jahodovým žahourem a šlehaným tvarohem, nebo smažené jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou, rebarborou a mandlovými lupínky.
Pokud by na vás byly knedlíky příliš těžkým soustem, i na to v restauraci myslí. Osvěžit se tak můžete jahodovým pohárem Parlament z čerstvých jahod, s jahodovou zmrzlinou, šlehačkou, karamelizovanými kešu oříšky a jahodovou cukrovou vatou, nebo si dát lehký salát z čerstvých jahod doplněný o rukolu, fenykl, hrášek, čerstvý kozí sýr a domácí housku.