Dvě nové restaurace obohacující postkoronavirovou gastromapu v Praze. Za oběma stojí tým restaurace Jam and Co. Ke spuštění dvou online restaurací s doručováním přes dáme jídlo je přivedla dlouhodobá láska ke Curry a spolupráce s pěstiteli Českého chřestu v Hostíně.
“Mít pět druhů curry na menu v Jam and co., by bylo stejně zavádějící jako tam mít dalších pět z chřestu. Oboje milujeme, ale menu v naší restauraci je barevné a nechceme se zaměřovat pouze na jeden druh jídel. Díky virtuální restauraci ale můžeme.” Dodává Jakub Čermák, spolumajitel a šéfkuchař. Exkluzivní spolupráce se službou Dáme jídlo pak zajistí doručení i v širší než jen běžné vzdálenosti doručování, obě restaurace jsou komunikovány primárně přes sociální sítě, tak aby se dostali k co nejširší paletě fanoušků obou druhů jídel a surovin.
Jungle curry je trvalý koncept online restaurace, který nabízí curry od indických po thajské. Čerstvé suroviny a zelenina k jejich výrobě jsou samozřejmostí a základem. Red Jungle Curry, Panang curry, Green curry, Maasaman curry a Yelow curry ve variantách s hovězím, kuřecím, krevetami, rybou a vege. Z příloh vybíráte z nudlí a rýže. V nabídce je pak dále domácí Kimchi, wakame salát nebo krevety v tempuře.
Český chřest rest. je vyústění spolupráce s pěstiteli chřestu a samozřejmě i jeho sezonnost je motorem pro to vařit z něj intenzivně a dostat jídla k lidem i přes nemožnost pořádání chřestových slavností, na které jsme zvyklí.
Sezona trvá do konce června a po tuto dobu budeme nabízet jídla krém z bílého chřestu, salát ze zeleného s jahodami a sýrem, zelené curry s chřestem a krevetami, restovaný zelený chřest s koprovým buerre blanc a vejcem a Pad Thai nudle s chřestem.