Pro Vinohradský Parlament začíná 23. dubna nová éra, a to éra knedlíků! Myslíte si, že vás už český knedlík nemůže ničím překvapit? Tak to přijďte ochutnat a kuchaři z Vinohradského Parlamentu vám ukáží, jak moc jste se mýlili.
Kuchařský tým Vinohradského Parlamentu by vám rád dokázal, že tradiční český knedlík rozhodně nepatří jen ke svíčkové nebo ke guláši, ale je také nedílnou součástí rozvíjející se moderní české kuchyně. Těšit se tak můžete na kombinaci knedlíku s medvědím česnekem, s farmářským kozím sýrem nebo s jehněčím masem. Nová éra knedlíků začíná už na konci dubna.
„Knedlíčky budou netradičně vařené, doplněné o neobvyklé suroviny a především to nebudou přílohová jídla!“ říká šéfkuchař Vinohradského Parlamentu Jan Pípal. „Byli bychom rádi, kdyby naše knedlíky zaujaly už na první pohled. Netradiční a specifické proto bude i jejich servírování“, doplňuje manažer restaurace Jan Holeček a pokračuje: „Mě osobně nejvíc zaujal knedlík plněný kozím sýrem. Jsem zvědavý, co na něj řeknou hosté, kteří nejí maso. Zvědavý jsem ale na reakce všech zákazníků, už brzy totiž budeme ve Vinohradském Parlamentu měnit celý design, v jehož nové verzi budou mít hlavní slovo právě knedlíky!“
A může být český knedlík vůbec někdy sexy? „Tak o tom jsem přesvědčen! Lidé ho mají zafixovaný jako tradiční přílohu a jen málokdo ví, že se dá připravit na tisíc způsobů. Může se plnit, obalovat, různě tvarovat, a také ho lze obohatit různými surovinami, ať už tradičními nebo zcela novými a nevyzkoušenými. Chceme lidi tak trochu šokovat, chceme jim ukázat, co vše se dá pod pojmem knedle, knedlík nebo knedlíček připravit za jídla,“ popisuje nadšeně sous chef Vinohradského Parlamentu Richard Hejkal.
O tom, jak tým Vinohradského Parlamentu na knedlíky vyzraje, se můžete přesvědčit už za pár dnů, nová éra knedlíku začíná v úterý 23. dubna. A nové knedlíky, vařené na časem a generacemi prověřených základech, můžete testovat po celý týden!