Hovězí karb steak s kostí, korejská vepřová žebra, vepřová pluma v citrónové šťávě, grilované ústřice, kalamáry nebo mečoun – to je jen krátký výčet z toho, co můžete ochutnat na akci Sia taste: BBQ v asijské restauraci Sia. Známé i neznámé poklady asijského grilování doplní originální chuťový koncert omáček s kampotským pepřem i ryze neevropské marinády. BBQ maraton na robata grilu začíná 12. a končí 22. srpna.
Šéfkuchař Jiří Štift se svými asijskými kolegy vás zvou na BBQ v jiném stylu, než jste zvyklí. Nečekají na vás totiž žádné klasické steaky s marinádou a pečeným bramborem, ale dva nekompromisní, chuťově i vizuálně dokonale sladěné sety pro dva a více hostů.
Nové chutě, na které nezapomenete
Ve variaci vepřových a hovězích mas se můžete těšit na vyzrálý hovězí karb steak s kostí, pomalu pečený trhaný hovězí krk, korejská vepřová žebra a vepřovou plumu marinovanou v karamelu, citrónové šťávě se zázvorem a rybí omáčce, to vše doplněno o rýžové nudle, napařované houstičky bun, pečené brambory s máslem miso a kořením togarashi, kimchi, nakládanou ředkev, houby shiitake a grilovanou kukuřici.
Setu z ryb a plodů moře budou dominovat grilované ústřice, grilované kalamáry, tygří krevety, grilovaný mečoun a celá pražma pečená v banánovém listu s limetovými listy a koriandrem, restovanou vaječnou rýží se sezamem, krevetovými chipsy a chilli pastou, salátem s okrou, chilli a koriandrem a thajským salátem som tam.
Originální nebudou jen samotné pokrmy, ale i jejich prezentace. Ze spodního patra restaurace Sia vám je totiž přinesou na bambusových talířích a banánových listech.
Překvapte své přátele a pozvěte je na BBQ do restaurace Sia, na které budete dlouho vzpomínat.
foto: Patrick Hácha