Šéfkuchař Mlýnce už chystá podzimní menu

První podzimní tóny se již brzy rozezní v restauraci Mlýnec. Zářijové menu nabídne lahodné chutě čerstvě sklizené úrody. Dýně, švestky, křen, či kaštany to jsou ingredience, které nezaměnitelně patří k tomuto období. Přivítejte podzim na svém talíři!

Šéfkuchař Marek Šáda je proslulý oživováním staročeské kuchyně a pro zářijové menu zvolil skutečné poklady. Není typičtější podzimní suroviny než dýně. Tu si mohou návštěvníci vychutnat hned v úvodu dýňovým consommé s kari, fetou a koriandrem. V hlavních chodech čeká lososový pstruh s brokolicí, mandlemi a koprem či dančí hřbet s kaštany. Pokud jste se dosud duchem neocitli v dětství a kuchyních vašich babiček, tak vás tam zaručeně vrátí dezert v podobě křupavých nudlí s mákem a švestkami. To vše zahaleno v moderním kabátku, jak to jen Marek Šáda umí. Přijďte okusit chutě podzimu do restaurace Mlýnec.

První podzimní menu lze ochutnat po celé září.

Zářijové menu

Dýňové consommé, kari, feta, koriandr 

Lososový pstruh, brokolice, mandle, citron, kopr 

Dančí hřbet, kaštany, kapusta, švestky, špek, jalovec

Křupavé nudle s mákem, švestky, slivovice

 

www.mlynec.cz




Tagy: