S blížícím se podzimem a zimou přichází hlavní sezóna teplých pokrmů a především polévek. Proto autorky úspěšné Velké svačinkové bichle a Velké obědové bichle nelenily a připravily pro vás Velkou polévkovou bichli – jedinou polévkovou kuchařku, kterou kdy budete potřebovat. Je v ní tolik inspirace, že i ten nejnáročnější polévkový fanda si vybere. Knížku lze nyní předobjednat za zvýhodněnou cenu.
Polévky jsou pro obě autorky, Pavlínu Mähringovou a Veroniku Břicháčkovou, srdeční záležitostí a možná ne náhodou byl před 10 lety prvním receptem na jejich foodblogu právě recept polévkový. Velká polévková se stejně jako přeschozî dvě kuchařky drží kvalitních surovin, jednoduchých receptů, sezónnosti, ale hlavně – báječných chutí!
Foto: Velká polévková bichle
„Věříme, že naše (P)polévková kuchařka vám přinese spoustu nové inspirace a chutí, které se u vás doma zabydlí a obohatí váš jídelníček. Těšit se ale můžete nejen na osvědčené klasiky, ale i na mnoho nových receptů. Téma polévek je pro nás osobní záležitostí, protože jsou nedílnou součástí našeho života a ač jsme si dříve myslely, že je možná trošku nepatřičné jíst polévku například i ke snídani, zjistily jsme, že podobných milovníků je obrovské množství. A tak jsme zasedly ke strojům a opět vzniklo 190 receptů. Pokud si říkáte, jestli to není moc, vězte, že možná ani 500 receptů by nestačilo na to, abychom zachytily veškeré úžasné chuťové kombinace, které se v polévkách snoubí,“ popisují autorky Pavlína s Veronikou.
Kniha obsahuje 190 receptů, které jsou rozřazené do týdenních plánů tak, aby na maximum vytěžily sezónní suroviny a polévkytak šlovyužít po celý rok. S laděním receptů a teoretickou částí kuchařky opět pomáhala nutriční terapeutka Dana Hrnčířová. Za přečtení tak rozhodně stojí iúvodní část knížky, kde se na pár stránkách dozvíte užitečné informace o tom, jak polévky připravovat, jak je uskladnit či mrazit a čím je doplnit, aby byly nutričně ještě zajímavější.
Foto: Velká polévková bichle
Kromě týdenních plánů jsou recepty rozděleny také do 9 základních kategorií. Těšit se tak můžete například na polévky houbové, luštěninové, takzvané mišmaše s masem a bez masa, ale i studené varianty…
Každý recept obsahuje barevnou fotografii a informace nejen o náročnosti a času přípravy, ale nově také o vhodnosti zamražení. Samozřejmě tak jako u Velké svačinkové i Obědové bichle všichni majitelé polévkové novinky dostávají ke knize také přístup k receptum v členské sekci na webu vicnezkucharka.cz, kde najdou další informace, alternativy receptů pro přípravu bez lepku, laktózy, BKM a vejce a další užitečné funkce jako třeba vytváření si nákupních seznamů.
Foto: Velká polévková bichle
Pokud si stále ještě říkáte, jestli polévky stojí za to, vězte, tyto mističky plné chutí a bezvadných kombinací rozhodně chcete poznat. Stačí se jen podívat na výběr receptů a budete mít jasno! Nákupem navíc pomůžete autorkám udělat dobrý skutek. “Opět budeme knížkami obdarovávat školy a školky. Všichni, kdo si novou Polévkovou bichli zakoupí do 3. září mohou nominovat škol(k)u. Čím více prodaných kuchařek v předprodeji, tím více škol(ek) získá náš bestseller – Velkou svačinkovou bichli. Jak to funguje? 10% knih ze všech prodejů pošleme škol(k)ám – např. pokud prodáme 1000 knih, 100 knih darujeme,” popisují autorky.
Velkou polévkovou bichle lze nyní předobjednat za zvýhodněnou cenu na www.vicnezkucharka.cz/polevkovabichle.