Burger King přiváží do Česka dlouho očekávanou novinku. Do své nabídky zařadil burger s masem čistě rostlinného původu.Firma na něm spolupracuje s farmářem, kterého ocenil i respektovaný průvodce gastronomií Michelin.
Úspěšné uvedení Impossible Whopperu v USA a Rebel Whopperu ve Švédsku přineslo nadšenou zpětnou vazbu a potvrdilo, že alternativní Whopper oslovuje jak stávající zákazníky Burger Kingu, tak zákazníky nové.
Rebel Whopper je složený ze šťavnatého, na ohni grilovaného masa rostlinného původu, doplněný čerstvě nakrájenými rajčaty, ledovým salátem, přelitý majonézou, kečupem, s křupavými okurkami a bílou cibulkou, v dozlatova opečené sezamové bulce. Rostlinné plátky jsou připravené na otevřeném grilu, takže si zachovají stejnou chuť i vůni jako kultovní masový Whopper.
Uvedení Rebel Whopperu se připravuje už delší dobu. Jako dodavatel té nejdůležitější složky byl vybrán Vegetarian Butcher. Firmy společně vyvinuly produkt, který je z hlediska chuti a textury velmi blízký klasickému masu, přestože je založen na rostlinné bázi, a který může znamenat revoluci v segmentu rychlého občerstvení.
Daniel Ryška, ředitel značky Burger King pro Česko a Slovensko, říká: „Věříme, že na Rebel Whopper všichni netrpělivě čekali. Jde o klasickou chuť ikonického Whopperu, jen jsme hovězí maso nahradili masem rostlinného původu. Nabízíme alternativu zákazníkům, kteří dávají přednost rostlinné variantě. Jsme zvědaví, zda naši zákazníci poznají rozdíl!”
Jaap Korteweg, zakladatel Vegetarian Butcher, dodává: „Práce s Burger Kingem na Rebel Whopperu byla úžasná zkušenost a těšíme se, že ho budou moci nyní zákazníci Burger Kingu ochutnat.”
Jaap Korteweg, farmář a skutečný milovník masa, se po vypuknutí prasečí chřipky rozhodl stát vegetariánem. Aby uspokojil svou vlastní potřebu rostlinné kvality „masa“, založil Vegetarian Butcher. Společnost má ambici stát se největším řeznictvím, aniž by zabila jediné zvíře. Posláním je udělat z rostlinného masa standard. Vegetarian Butcher produkuje rostlinné proteiny, které mohou soutěžit s živočišným masem, pokud jde o chuť, texturu a výživovou hodnotu, a byl oceněn špičkami v oboru, včetně poroty řezníků, kulinářských novinářů a profesionálů průvodce Michelin.