V horkých dnech, kdy sluníčko pálí a jazyk se nám často lepí na patro žízní, je dobrý drink k nezaplacení. Většina z nich se hodí jak na party s přáteli, k posezení při západu slunce na balkóně, tak i pro chvíle slavnostní. Zapomeňte na ohraný Sex on the beach či Pina coladu a zkuste variace, kterými oslníte. Tři skvělé recepty na neotřelé drinky pro vás připravil vedoucí Tržnice Lukáš Dvořák z Wine Foodu na Smíchově.
Mimosa
Mimosa je ideální způsob, jak přivítat nový den. Perfektně vás naladí a zároveň osvěží. V jednoduchosti je síla, což tento nápoj splňuje do posledního puntíku. Jeho příprava vám nezabere víc než pár chvilek.
- 100 ml Prosecco
- 80 ml pomerančový fresh
- kůra z pomeranče
Do sektové nebo vinné sklenice nalijte Prosecco a zalijte pomerančovým freshem. Pro větší osvěžení můžete přidat kostky ledu a sklenici ozdobit kůrou z pomeranče (chemicky neošetřeného).
Campari Milano
Campari Milano je skvělý drink pro letní večery. Jedná se o vylepšenou verzi Campari Spritz a jeho základ tvoří Campari a Prosseco s přidáním sirupu z bezového květu a pár lístků čerstvé máty, které drinku dodají nasládlé aroma, neočekávanou chuť a skvělé osvěžení. Ani jeho příprava vám nezabere moc času.
- 40 ml Campari
- 100 ml Prosseco
- 30 ml bezinkového sirupu
- pár lístků čerstvé máty
- kostky ledu
Do vinné sklenice nasypte kostky ledu, na ně nalijte Prosseco, poté bezinkový sirup a až na konec přijde na řadu Campari. Konečný výsledek dolaďte pár lístky čerstvé máty, které jemně promněte v prstech, aby uvolnily vůni a chuť.
Nonino Frozen
Tento drink bude chutnat těm, kteří mají rádi oblíbené kubánské Mojito. Příprava je velmi jednoduchá a určitě s ním prožijete příjemné letní večerní chvíle.
- 50 ml Grappa Amaro Nonino Quintessentia
- šťáva z jedné limetky
- 12 g třtinového cukru
- soda
Připravte si sklenici na whisky a do ní nasypte ledový crash (drcený led) a zalijte grappou Amaro Nonino Quintessentia. Do drinku vymačkejte šťávu z půlky limetky a k tomu přidejte lžičku třtinového cukru. Vše pořádně promíchejte a doplňte sodou. Nakonec sklenici ozdobte lístky čerstvé máty.