V Mlýnci vás zahřeje jaro i nové menu

Těšíme se na jaro, za okny je ale kolikrát ještě tuhá zima. V restauraci Mlýnec na to myslí, a tak byť se do aktuálního menu začínají propracovávat čerstvé bylinky, stále drží prim suroviny typické pro chladnější období, které nás zahřejí, jsou plné vitamínů nebo nám díky své sladké chuti dokáží zvednout náladu.

Šéfkuchař Marek Šáda pro březnové menu vybral tři masitá jídla a celá degustace je zakončena sladkým dezertem. Zákazníci mohou vyzkoušet sivena s avokádem, čočkou a kysaným zelím, telecí brzlík s černým kořenem a estragonovou omáčkou nebo perličku s kerblíkem, arašídy a pomelem. Po bohatém hodování si ke kávě nezapomeňte dát také větrník s madagarskou vanilkou a čokoládou.

Pokud by se vám březnové menu netrefilo přímo do vašich chuťových preferencí, sáhněte po některé z nově upravených položek ze stálého menu. Například čerstvě zauzeném tataráku s černým česnekem, kozím gervais s lískovými ořechy a malinami nebo mušlích svatého Jakuba s divokou brokolicí a pomerančem. V restauraci Mlýnec myslí také na vegetariány, kteří mohou zvolit šafránové rizoto s hlívou královskou a kapustou.

Březnové menu můžete v Mlýnci ochutnat po celý měsíc.

 

Březnové menu

Siven ze Štampachu, avokádo, čočka beluga, kysané zelí

 

Telecí brzlík, černý kořen, estragonová omáčka

 

Perlička konfit a prso, kerblík, arašídy, pomelo, drůbeží jus

 

Větrník, dulce de leche, vanilka z Madagaskaru, spálená čokoláda




Tagy: