Restaurace V Zátiší počínaje zářím zavádí pravidelná měsíční menu, která budou vždy reflektovat aktuální roční období a sezónní suroviny. Pro první podzimní měsíc si tým šéfkuchařů připravil výběr zvěřinových pokrmů doplněných o jablečný dezert. Návštěvníci si tak mohou vychutnat pravou chuť podzimu. Čeká na ně například srnčí hřbet s kaštany a brusinkami nebo candát s dýní. Jako sladkou tečku poté ocení francouzský jablečný koláč s calvados créme fraiche.
Sezónnost se promítne i do obědového menu, které restaurace V Zátiší nabízí každý den, včetně soboty, od 12 do 15 hodin. Za zvýhodněnou cenu (490 Kč za dva chody nebo 590 Kč za tři chody) si tak návštěvníci mohou pochutnat na pokrmech ze zrovna aktuálních surovin. V záři se tak mohou těšit na jídla ze zvěřiny, dýní, hub a ovoce jako jsou švestky, hrušky či jablka.
Od 9. září budou také obnoveny pravidelné nedělní brunche. Vždy od 11 do 15 hodin si zákazníci mohou vychutnat pokrmy formou bufetu, kde naleznou oblíbené snídaňové a obědové položky. V nabídce budou vejce benedikt, pečená masa či domácí dezerty.
Zářijové MENU
Amousebouche
Zvěřinový čaj, konfitovaný vaječný žloutek, kroupy, houby
Filet candáta pečený na pánvy, textury dýně
Srnčí hřbet, svíčková omáčka s dýní, nádivka s brusinkami a kaštany
Jablečný tarttatin, calvados creme fraiche