Vegansky s nádechem moře

Foto: ebook Rostlinné recepty s vůní moře

Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou alternativou tradičních rybích jídel. Další dva recepty přidala Jana Hajrová z ProVeg Česko. Od veganského sushi, lososa z mrkve, tuňáka z jackfruitu až po filé z hlívy královské či celerové rybí prsty. E-book zdarma stáhnete na webu ProVeg Česko.

Veganský losos z mrkve

  • Ingredience:
  • 4 větší mrkve
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce nori vloček
  • 1 lžíce uzené soli
  • 1 lžička agáve sirupu
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • uzená sůl na dochucení
  • kopr k podávání

Postup

Mrkev nakrájíme pomoci škrabky na brambory na dlouhé proužky a poté ji vložíme na 3 minuty do vroucí vody nebo. Ocet, nori vločky, uzenou sůl a agáve sirup dáme do velké uzavíratelné nádoby a dobře promícháme. Přidáme vlažné proužky mrkve a necháme přes noc nebo ideálně i 2-3 dny odležet v lednici. Olej smícháme s trochou uzené soli a pak touto směsí obalíme mrkvového lososa. Podáváme s koprem.




Tagy: