Foto: ebook Rostlinné recepty s vůní moře
Chcete se stravovat udržitelně a bez živočišných produktů? Milujete ryby a mořské plody a nechcete se jich vzdát? Co takhle vyzkoušet jídla s vůní moře, ale bez ryb? Německá šéfkuchařka Theofano Vetouli připravila 10 lahodných pokrmů, které jsou udržitelnou alternativou tradičních rybích jídel. Další dva recepty přidala Jana Hajrová z ProVeg Česko. Od veganského sushi, lososa z mrkve, tuňáka z jackfruitu až po filé z hlívy královské či celerové rybí prsty. E-book zdarma stáhnete na webu ProVeg Česko.
Veganský losos z mrkve
- Ingredience:
- 4 větší mrkve
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce nori vloček
- 1 lžíce uzené soli
- 1 lžička agáve sirupu
- 2 lžíce řepkového oleje
- uzená sůl na dochucení
- kopr k podávání
Postup
Mrkev nakrájíme pomoci škrabky na brambory na dlouhé proužky a poté ji vložíme na 3 minuty do vroucí vody nebo. Ocet, nori vločky, uzenou sůl a agáve sirup dáme do velké uzavíratelné nádoby a dobře promícháme. Přidáme vlažné proužky mrkve a necháme přes noc nebo ideálně i 2-3 dny odležet v lednici. Olej smícháme s trochou uzené soli a pak touto směsí obalíme mrkvového lososa. Podáváme s koprem.