Po loňském úspěšném debutu stipendijního programu pro barmany „Jägermeister Scholarship Berlin Edition“ letos v létě probíhá za mezinárodní účasti jeho druhý ročník. Od začátku srpna do konce října se v hlavním městě Německa usídlili tři vítězové stipendií z Rakouska, USA a Slovenska, kteří zde získávají nové zkušenosti.
Podpora mladých talentů a profesní výměny barmanů jsou pro Jägermeistera jakožto dlouhodobého partnera tohoto odvětví jednou z priorit. Díky této motivaci se v roce 2011 zrodil jedinečný stipendijní program, který se v roce 2018 posunul na mezinárodní úroveň. Letos tak podruhé společnost do Berlína pozvala tři vybrané barmany, z nichž každý v jednom z jeho slavných barů postupně těží ze vzrušujících zážitků.
Učí se od těch nejlepších
Barmanka Pia Köflerová pochází z města St. Pölten v Dolním Rakousku. Vystudovala cestovní ruch a marketing a pyšní se různými speciálními kvalifikacemi počínaje „žlutým stupněm“ od World Flair Association a osvědčeními „Junior Sommelière“ a „Cheese Connoisseur“ konče. V současné době pracuje ve Vídni. O stipendium požádala, protože chce prohloubit své odborné znalosti a najít mentora. V Berlíně ji potkáte za barem v klubu The Curtain Club v hotelu Ritz-Carlton, kde jí nové zkušenosti pomáhá získat vedoucí baru Arnd Henning Heissen.
Daniel Žigmund pochází z Bratislavy: jeho vášní je mimo jiné káva, šampaňské a pivo z malých pivovarů. Své stipendium chce využít k poznání nového města a zlepšit se v řemeslu. To mu umožňuje pozice barmana v baru Sharlie Cheen, který se proslavil pod vedením Mariuse Döringa díky své party atmosféře a velmi kvalitním nápojům.
Josue Gonzalez žije a pracuje v San Diegu na západním pobřeží USA. Každý den se při své práci jako barman rád seznamuje s novými lidmi a těší se na nové zkušenosti, které bude se stipendijními kolegy sdílet. V Berlíně zaujmul pozici za barem v Truffle Pig, který patří k oblíbenému baru Kauz & Kiebitz.
Video z prvního ročníku Jägermeister Scholarship Berlin Edition.
Jejich příběhy běží na síti
Kromě práce v barech si stipendisté užívají vzrušujícího doprovodného programu – návštěv profesionálních akcí, jako je Bar Convent Berlin, semináře či výletu do domovského města Jägermeisteru Wolfenbüttel. Příběhy Piy Köflerové, Daniela Žigmunda a Josuy Gonzaleze ze života v Berlíně můžete sledovat na webových stránkách věrnostního programu Jägermeister pro barmany www.hubertuscircle.com a také na Instagramu (@pk_bartending, @catch_the_rabbit_ a @balancedbartender). „Na Piu, Daniela a Josuu a na nový ročník stipendijního programu jsme se moc těšili. Za dobu jeho fungování pomohl vybudovat spoustu profesionálních vztahů i soukromých přátelství,“ říká Cornelia Sutorová, manažerka pro globální zážitkový marketing společnosti Mast-Jägermeister SE.
Hubertus Circle
Hubertus Circle je mezinárodní spolek barmanů, založený Jägermeisterem. Od svého vzniku v roce 2011 vytvořil silnou komunitu členů pocházejících z celého světa, kteří se vzájemně podporují, pracují spolu, a učí se jeden od druhého. Na pravidelných setkáních, workshopech, akcích a exkurzích si se starými i novými přáteli vyměňují nápady, učí se používat nové pomůcky a praktikují nové dovednosti. Hubertus Circle má v současné době aktivní komunitu v Norsku, Finsku, Švédsku, Dánsku, Rakousku, Švýcarsku, Slovensku, České republice, Irsku, USA, Holandsku, Španělsku, Spojeném Království, Francii, Rusku, Austrálii a Německu.